KRS: 0000651609, NIP: 7272807677

Klauzula informacyjna

KLAUZULA INFORMACYJNA DLA CZŁONKÓW OZZP

Na podstawie przepisów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej RODO, a także ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r., poz. 1000) informujemy, że w przypadku członkostwa:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Ogólnopolski Związek Zawodowy Psychologów z siedzibą w 91-084 Łódź przy ul. ul. Piotra Bardowskiego 1, KRS 0000651609, NIP: 7272807677, REGON: 366042288, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel.  tel. 42 640 71 31, zwany dalej OZZP.
2. Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji działań statutowych OZZP, a także w zakresie niezbędnym do wypełnienia obowiązków prawnych, którym podlegamy.
3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celów przetwarzania, wskazanych w pkt 2.
4. W związku z przetwarzaniem przez OZZP Pani/Pana danych osobowych, przysługuje Pani/Panu:
• prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania (poprawiania, uzupełniania), ograniczenia ich przetwarzania lub usunięcia,
• prawo do przenoszenia danych osobowych do innego administratora,
• prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku uznania, iż przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza RODO.
5. Zgłaszanie zmian w danych osobowych i ich aktualizację należy przesyłać elektronicznie na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Informujemy, że ograniczenie przewtarzania danych osobowych niezbędnych do celów statutowych może utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z pomocy i usług świadczonych przez OZZP, a także z praw związanych z przynależnością do związku zawodowego.
6. Wycofanie zgody na przetwarzanie danych osobowych należy przesłać elektronicznie na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Informujemy, że wycofanie zgody może utrudnić lub uniemożliwić korzystanie z pomocy i usług świadczonych przez OZZP, a także z praw związanych z przynależnością do związku zawodowego.

©2019 Ogólnopolski Związek Zawodowy Psychologów. All Rights Reserved.
Designed By Fer Art